Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Άνθιμος: ''Δε θα παραδώσουμε τα όπλα τα ιερά'' (VIDEO).

Άνθιμος: ''Δε θα παραδώσουμε τα όπλα τα ιερά'' (VIDEO)
Από τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα εξαίροντας τη στάση της Ελλάδας και των πολιτών της.


Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστάτησε ο Παναγιώτατος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Λαγκαδά Ιωάννης και Γρεβενών Δαβίδ.
Ο κ.Ανθιμος στο κήρυγμά του, αφού ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό και είπε μεταξύ άλλων: «Τη μεγάλη ευθύνη για όσα ζούμε ανήκει σε αυτούς που κρατούν την εξουσία. Με τα σημερινά δεδομένα διεθνώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει ώστε να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε τη στάση μας σε αυτούς που ασκούν εξουσία.
Η Ειδομένη θα μείνει στην ιστορία. Ακούγεται παντού λόγω των όσων γίνονται εκεί με συνανθρώπους μας που ήρθαν από άλλες χώρες. Εμείς οι Ελληνες είμαστε συναισθηματικοί. Η ψυχή μας θα κλάψει, είμαστε καλοί άνθρωποι.
Μερικά κράτη φάνηκαν πολύ σκληρά και γι'αυτό έβαλαν συρματοπλέγματα. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στήθηκαν σκηνές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε μια πόλη πονεμένη. Δεν μπορούμε να μένουμε χωρίς ανησυχία και χωρίς σκέψη σε όσα συμβαίνουν. Κάποιες βαλκανικές χώρες κλείσανε με σίδερα τα σύνορα και αυτό προχώρησε και σε άλλους. Φιλοξενούμε με την καρδιά μας όσους έχουν ανάγκη. Αγαπάμε και την πατρίδα μας. Με ποιο δικαίωμα θα πουλήσουμε της Πατρίδος τα δικαιώματα; Οι Ελληνες θέλουμε ειρήνη, αλλά θέλουμε και τα σπίτια μας. Θυσιαστήκαμε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για τους Ευρωπαίους και τώρα οι Ευρωπαίοι τι κάνουν για μας; Δε θα παραδώσουμε τα όπλα τα ιερά. Κάντε υπομονή και θα έρθουν καλύτερες ημέρες.
Δείτε σε βίντεο το κήρυγμα του Παναγιωτάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου