Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ιεροσολύμων Θεόφιλος: ''Όργανα οι Έλληνες πολιτικοί''

theofilos
«Ο Θεός της Ε.Ε είναι το χρήμα. Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου γίνονται όλα όσα αναφέρονται στα Ευαγγέλια», είπε ο Θεόφιλος Γ΄

Το protothema.gr βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα, στους Άγιους Τόπους όπου έζησε και περπάτησε ο Χριστός, εδώ όπου λατρεύτηκε, προδόθηκε και σταυρώθηκε από τον άνθρωπο.
Αυτές τις ημέρες χιλιάδες πιστοί συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να προσκυνήσουν τούτα τα μέρη και να ταπεινωθούν όπως ο ίδιος ο Χριστός, αλλά και να αναβιώσουν τον δικό τους Γολγοθά, αναζητώντας την Ανάσταση.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εκτός από τους Άγιους Τόπους και τα Μοναστήρια που κρύβουν τα δικά τους θαύματα, σχηματίζουν ουρές και έξω από το ελληνικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων για να πάρουν την ευχή του Πατριάρχη.
Εκείνος με τη Θεία υπομονή που κατέχει, υποδέχεται τους Χριστιανούς από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να τους πει λόγια αγάπης και ελπίδας. Ανάμεσα στους Πιστούς βρέθηκε και το protothema.gr όπου και παραχώρησε συνέντευξη ο Πατριάρχης, ο οποίος και έστειλε μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες αφού «η Ελλάδα είναι μια χώρα χριστιανική».
Όπως είπε ο ίδιος, «πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και στην Ανάσταση του Χριστού. Μόνο έτσι θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Η Εκκλησία ήταν πάντοτε δίπλα στους Έλληνες Χριστιανούς, όπως αποτυπώνετε στις μελανές σελίδες της Ιστορίας».
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, του μιλήσαμε για τα παιδιά του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ και συγκεκριμένα για ένα κοριτσάκι ηλικίας 13 χρονών.
Η Φωτεινή, ακόμα και όταν πάλευε με την ασθένειά της δεν έχασε ποτέ την πίστη της και παρά το νεαρό της ηλικίας της έβρισκε παρηγοριά στην αγιογραφία. Το χάρισμα της σε αυτή την τέχνη αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός Αγίου, τον οποίο επιθυμούσε να χαρίσει στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Για το μεταναστευτικό ζήτημα είπε: «Κυριαρχούν οι δυνάμεις του σκότους. Οι Έλληνες είναι ο λαός του Χριστού για αυτό βάλλεται και δοκιμάζεται σκληρά. Αυτός είναι ο στόχος της παγκοσμιοποίησης, άλλωστε. Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε "ανομία και αποστασία"».
Ο Πατριάρχης μίλησε και για τους Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν διαχειρίζονται την μοίρα της Ελλάδος οι Έλληνες πολιτικοί. Όργανα είναι, όπως και τα μικρά κράτη που εμφανίζονται στην Ε.Ε. εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Είναι φυσικό και επόμενο η Ελλάδα να υποτάσσεται στην Ε.Ε. αφού της υποσχέθηκε ευτυχία και τα συνακόλουθα. Απεδείχθη όμως ότι ο Θεός της Ε.Ε. είναι το χρήμα».

«Ο λαός της Ελλάδος και γενικότερα οι χριστιανικοί λαοί είμαστε οι λαοί του Χριστού. Αυτή η δοκιμασία που περνάει "η χριστιανοσύνη" θα συνεχίζεται. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που συμβαίνουν αυτά που λέγονται στα Ευαγγέλια», πρόσθεσε.
Για την εξάπλωση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ευρώπη είπε πως «εδώ στην Μ. Ανατολή, αυτό που προσδιορίζει την ταυτότητα των ανθρώπων, είναι η θρησκεία».
«Στην Ευρώπη εκτόπισαν την θρησκεία από την ζωή των ανθρώπων εν ονόματι της ελευθερίας, της ανεξιθρησκείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όταν λέμε θρησκεία εννοούμε τον Χριστιανισμό. Οι νέες θρησκευτικές οργανώσεις εμφανίζονται σαν "μανιτάρια" και επικαλούμενοι τα δικαιώματα τους, αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, τον δικό τους τρόπο», τόνισε.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα στην Μυτιλήνη είπε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ υπογράμμισε ότι «η επίσκεψή του είχε ιδιαίτερη σημασία για εμάς γιατί δημιούργησε μια πολύ καλή φιλική σχέση με τον πρόεδρο του κράτους του Ισραήλ».
 Το βίντεο της συνέντευξης πατώντας εδώ
http://www.protothema.gr/greece/article/573312/patriarhis-ierosolumon-sto-protothemagr-organa-oi-ellines-politikoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου