Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ηγούμενος Εφραίμ: «Σήμερα οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από προσευχή»

gerontas-efraim-12
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ομιλία με θέμα «Η εν Χριστώ σωτηρία, ως σκοπός της ζωής μας» πραγματοποίησε πριν από λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Ομωνύμου Δήμου Αττικής, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Τον Γέροντα προσφώνησε καταλλήλως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν χρειάζονται συστάσεις για την προσωπικότητα και την μορφή του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαδίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Γέροντας ο οποίος μίλησε για την σωτήρια του ανθρώπου, καθώς και στις ενέργειες του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των Χριστιανών.
Επίσης ο Γέροντας τόνισε για το άκτιστο φως και πως αυτό βιώνεται, τονίζοντας ότι το φως είναι πρόσωπο και είναι ο Χριστός.
«Οι καιροί είναι δύσκολοι και ενώ εμείς έχουμε τον θησαυρό που λέγεται εκκλησία, ακούμε τους Ευρωπαίους που κατά πλειοψηφία δεν πιστεύουν στον Θεό» υπογράμμισε ο Γέροντας Εφραίμ.
Σε άλλο σημείο ο Γέροντας μίλησε για την σημασία της προσευχής, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από προσευχή, αλλά και από ανθρώπους της προσευχής για να ανοίξουν τους ουρανούς.»
Κλείνοντας ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου υπογράμμισε πως στο Μοναστήρι κάθε χρόνο δέχονται περίπου 40.000 επιστολές, όπου «στις περισσότερες βλέπουμε μόνο επίγεια αιτήματα και όχι για τα επουράνια, όπως πως θα σωθώ, πως γίνω καλός κτλ.»

gerontas-efraim-1
gerontas-efraim-2
gerontas-efraim-3
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/10834-igoumenos-efraim-simera-oi-anthropoi-exoun-anagki-apo-proseuxi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου