Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τη θαυματουργή Εσθήτα της Παναγίας.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τη θαυματουργή Εσθήτα της Παναγίας
Η καρδιά της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες θα χτυπά στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Δελφών και Μιαούλη, αφού για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη αφίχθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2016 η ιερή, σεβάσμια και θαυματουργή Εσθήτα της Παναγίας.
 Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στη διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Κων/νου Καραμανλή και Κλεάνθους της Θεσσαλονίκης από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχ/τη Ιάκωβο Αθανασίου, άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τον εκπρόσωπο του Στρατηγού του Γ΄ Σώματος Στρατού Ταξίαρχο Ιωσηφίδη Μιχαήλ, τον εκπρόσωπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή Δούβαλη Κων/νο καθώς και τα μέλη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που διευκόλυναν όλες τις διαδικασίες της τιμητικής υποδοχής, το άγημα του στρατού, τη Φιλαρμονική του Στρατού, τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπους της ομάδας διασώσεως, τα σχολεία της ενορίας, τους ιερόπαιδες, τους ιεροψάλτες, διάφορους συλλόγους κ.ά.
  Αναρίθμητο ήταν το πλήθος των πιστών που συνέρευσε, για να καλωσορίσουν τη Μητέρα του Υιού και Λόγου του Θεού και Μητέρα όλων μας. Στη συνέχεια η θαυματουργή Εσθήτα οδηγήθηκε με λιτανευτική πομπή μέσω των οδών της ενορίας στον πάνσεπτο ενοριακό. Εκεί εψάλει η πανηγυρική επίσημη δοξολογία. Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δαδιάς Πανσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ελπιδόφορο και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Παπαγεωργίου.                                                      
  Με την παρουσία τους τίμησαν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης και Γεώργιος Ορφανός, πρώην υπουργοί, βουλευτές, και πρώην εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτές. Στο Ναό θα παραμείνει η Εσθήτα της Παναγίας έως τις 21 Νοεμβρίου 2016 και καθημερινά θα τελούνται Θεία Λειτουργία, Αγιασμός, Ευχέλαιο, Παράκληση, Χαιρετισμοί, Εσπερινός και Αγρυπνία.  
http://www.seleo.gr/thessalonikh/225918-i-thessaloniki-ypodexthike-ti-thavmatourgi-esthita-tis-panagias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου