Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

“Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος”! Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κλιμακώνει τις προκλήσεις./ “Πυρετός” για το Αιγαίο! Επαφές και τηλεφωνήματα με ΝΑΤΟ και Βερολίνο για να “μαζευτεί” η Τουρκία./ “Μυστικό” ταξίδι Καμμένου στο ΝΑΤΟ και συνάντηση με Στόλντεμπεργκ! Τι συμβαίνει;

ΣΧΟΛΙΟ : Στα δικά μας,αναμένεται πλέον και είναι σίγουρο ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.Πριν την Τουρκική εισβολή στο Αιγαίο θα έχουμε ένα νέο Ατίλλα στην Κύπρο.Για να συμβούν αυτά,στην εξουσία δεν θα είναι πλέον ο Ερντογάν.Αλλά και στην Ελλάδα θα υπάρχουν πιο πριν εξελίξεις,αφού θα έχει βγει από ΕΕ και Ευρώ,ενώ δεν θα υπάρχουν τα Μεταπολιτευτικά κόμματα,σύμφωνα με τις προφητείες των Αγίων.Εχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία των εξελίξεων αφού η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου,οπότε θα μπουμε σε οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.
 Ήταν θέμα χρόνου οι Τούρκοι να επαναφέρουν τα Ίμια στο προσκήνιο.Έχοντας δοκιμάσει τα πάντα χωρίς να πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα,τώρα επαναλαμβάνουν προκλητικά ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.tsavousoglou

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου με άρθρο του στην εφημερίδα Milliyet  με τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση», υποστήριξε  ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.
Απαντώντας στα όσα είπαν οι βουλευτές  του CHP, Φικρί Σαγλάρ και Νιαζί Νεφί Καρά, περί 18 νησιών που ανήκουν …στην Τουρκία ,ο Τσαβουσογλου γράφει:
«Τα  διεθνή έγγραφα για την κυριότητα των νησιών στο Αιγαίο είναι η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947.
Οι συνθήκες αυτές περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις για την κυριαρχία και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών…
… δεν θα αποδεχθούμε  από την Ελλάδα  de facto καταστάσεις επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς και, σε περίπτωση απόπειρας, ανακοινώνεται ότι αυτά δεν θα έχουν αποτέλεσμα από νομική σκοπιά. 

… Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο».
 
Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση.Γίνονται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο προσπάθειες για την αποφυγή της , οι οποίες τις τελευταίες ώρες εντείνονται!ellinotourkika

•Χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε μυστικό ταξίδι-αστραπή στις Βρυξέλλες,όπου όπως λένε οι πληροφορίες είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ. Ο Καμμένος που έχει καλή σχέση και με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα Ντερ Λάϊεν, επιδιώκει όχι μόνο τη παραμονή του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο,αλλά και την αύξησή του.
Το Βερολίνο δείχνει να το σκέφτεται.
«Eάν το θέλουν όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα το ξανασκεφτούμε», δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο Γερμανός αντιστράτηγος Μάρκους Κνάιπ αναφερόμενος στην συνέχιση της συμμετοχής της Γερμανίας στο Αιγαίο και το νέο έτος ώστε να παρεμποδίζεται η μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα από τους λαθροδιακινητές.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της συνέχισης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Τουρκία όμως η οποία θα αναλάμβανε στις αρχές του 2017 την εκ περιτροπής διοίκηση της νατοϊκής αποστολής -σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ- την έχει θέσει υπό αμφισβήτηση με το επιχείρημα της μείωσης του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
•Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό αλλά και της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής εκ μέρους της γείτονος.
Συμφώνησαν, εξάλλου,  να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

•Από την απέναντι πλευρά η κλιμάκωση των προκλήσεων δεν έχει τέλος με τελευταίο δείγμα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου που επανέλαβε ότι τα Ίμια είναι τουρικό έδαφος!
http://www.militaire.gr/%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5/kammenos
Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και στο προσφυγικό κλιμακώνεται δυσμενώς…Είναι κοινή η διαπίστωση. Η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται για δύσκολες καταστάσεις και στα δύο θέματα.Που συνδέονται με τον κακό μας γείτονα την Τουρκία. Σ΄ αυτό το κλίμα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε ένα ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες.όπου και η έδρα του ΝΑΤΟ.Δεν ανακοινώθηκε τίποτα γι΄ αυτό το ταξίδι,το οποίο έγινε σύμφωνα με πληροφορίες τουMilitaire.gr για να συναντηθεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπερργκ. Και μόνο η συνάντηση σε συνθήκες μυστικότητας προκαλεί σκέψεις και σενάρια.
Στα θέματα που προαναφέραμε θα πρέπει να προστεθεί και το Κυπριακό.Για το οποίο μας ασκούνται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να αποδεχτούμε μια “λύση” επώδυνη ,η οποία προβλέπει την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο!
Ο Π.Καμμένος μετά από συνάντηση που είχε με  τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την όποια λύση στο Κυπριακό:
“Η πρώτη προϋπόθεση είναι η αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής. Λύση με παραμονή έστω και ενός στρατιώτη των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, δεν είναι λύση.
Το δεύτερο είναι το θέμα των εγγυήσεων, στο οποίο δεν μπορούμε να υπαναχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960 ή και χειρότερα. Δεν είναι δυνατό μία μειοψηφία να καθορίζει το μέλλον μιας πλειοψηφίας.
Θέλω να απευθυνθώ και σε κάποιους «εραστές» του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, τους οποίους βλέπω μετά από πολλά χρόνια να «αναδύονται» και να τους πω ότι είναι άδικες οι επιθέσεις στον Υπουργό Εξωτερικών. Οι θέσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά είναι και δικές μας θέσεις, είναι θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και έχουν την απόλυτη στήριξη του ελληνικού λαού.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την ενημέρωση την οποία είχα και να τον διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι δίπλα. Ζητάμε μία λύση στο Κυπριακό, αλλά μία λύση δίκαιη και εφαρμόσιμη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου