Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τρίτος Ναός του Σολωμόντα έρχεται σύντομα καθώς οι ιερείς προετοιμάζουν το τελετουργικό με το άζυμο ψωμί!

Το περασμένο Σάββατο,πραγματοποιήθηκε στην ιερή πόλη της Χεβρώνας,αναπαράσταση του Shabbat μιας τελετουργίας του ναού,δίνοντας στους συμμετέχοντες μια γεύση από την υπηρεσία του ναού όπως ήταν στους Βιβλικούς χρόνους, λαμβάνοντας παράλληλα ένα πρακτικό βήμα προς την προετοιμασία για το Τρίτο Ναό.Αποτέλεσμα εικόνας για third temple 2016

Περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες υποδέχθηκαν στη Χεβρώνα, το απόγευμα της Παρασκευής το φωτισμό του Ναού Menorah,παρουσία  του Ραβίνου Yaakov Hayman, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του κινήματος του Ναού.
Στο ειδικό ράφι υπήρχαν τα 12 lechem panim (άζυμα ψωμιά).Αποτέλεσμα εικόνας για The 12 Shabbat showbreads, or “lechem panim”


Το panim lechem είναι άζυμο ψωμί, παρόμοιο με το matzah που τρώγεται το Πάσχα, και τα 12 καρβέλια  απαιτούνται από τη βιβλική εντολή για να κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ιερού Ναού ανά πάσα στιγμή. Τα κύπελλα με το λιβάνι  αναμειγνύχθηκαν με αλάτι και τοποθετήθηκαν στο ψωμί.Αποτέλεσμα εικόνας για The 12 Shabbat showbreads, or “lechem panim”
Στους χρόνους του Ναού,οι Kohanim (άνδρες από την εβραϊκή ιερατική κάστα) χωρίστηκαν σε οικογενειακές ομάδες που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ για να χρησιμεύσουν στο ναό επί μία εβδομάδα  κάθε χρόνο. Εισερχόμενες ομάδας  ιερέων θα φτάσουν την Παρασκευή για να ξεκινήσουν την υπηρεσία τους το Σάββατο. Το Σάββατο το απόγευμα, οι εξερχόμενοι ιερείς θα αφαιρέσουν την showbread που είχε στην οθόνη για μια εβδομάδα, αντικαθιστώντας το με πρόσφατα-ψημένο ψωμί.
Οι δύο οικογένειες Kohen, στη συνέχεια, ενώνονται σε ένα γεύμα, τρώγοντας το panim lechem που μόλις είχε αντικατασταθεί.
Η panim lechem έκανε μια επιστροφή το Σάββατο, όταν οι σημερινές γενιές των Kohanim αναπαράστησαν τη γιορτή, όπως οι πρόγονοί τους συνήθιζαν να κάνουν στο Ναό, συνυφασμένη με την panim lechem ενώ ήταν ντυμένοι με  ρούχα ειδικά προετοιμασμένα, για να χρησιμοποιηθούν στο Ναό.Αποτέλεσμα εικόνας για The dough of the lechem panim.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εκκολαπτόμενη Σανχεντρίν. Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος για το Σανχεντρίν, εξήγησε γιατί έγινε στη Χεβρώνα και δεν επιλέχτηκε η Ιερουσαλήμ για το συμβάν προσανατολισμένο στο Ναό.
«Η πρώτη θυσία από έναν εβραίο ήταν όταν ο Αβραάμ θυσίασε ένα κριάρι αντί του Ισαάκ, έτσι ώστε η υπηρεσία τουΝναού είναι πραγματικά ριζωμένη εδώ, όπου είναι θαμμένοι οι Πατριάρχες εξήγησε στο Breaking News Ισραήλ,ο Ραβίνος Weiss.
«Πριν από τη θέσπιση του kingship και τα θεμέλια του Ναού στην Ιερουσαλήμ, ο βασιλιάς Δαβίδ ήταν επτά χρόνια στη Χεβρώνα, είπε ο ραβίνος Weiss. «Φυτεύονται οι σπόροι του Μεσσία που θα αυξηθούν στην Ιερουσαλήμ και θα φέρει πίσω την υπηρεσία του Ναού εδώ στη Χεβρώνα
Ο Tzipporet Chezi,εξήγησε στο Breaking News Ισραήλ,ότι το συμβάν δεν είχε σκοπό να τιμήσει τους χαμένους Ναούς, αλλά για να κοιτάξουμε προς το μέλλον.Αποτέλεσμα εικόνας για The dough of the lechem panim.
«Η τελετή ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σύντομο ερχομό του Τρίτου Ναού», είπε.
Ο Πρόεδρος του κινήματος για το 3ο Ναό,ο Ραβίνος Hayman εξήγησε γιατί η ομάδα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να λάβει μέτρα προς την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού  σήμερα.
«Ο Ναός δεν είναι απλά ένα ιστορικό πράγμα,»ο  Ραβίνος Hayman είπε στο Breaking News Ισραήλ ότι «Φέρνει την ειρήνη στον κόσμο, και ο κόσμος δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αυτόν.»
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου