Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μητσοτάκης, η Καγκελαρία και ο χρόνος των εκλογών.

ΣΧΟΛΙΟ :  Το τελευταίο χαρτί των δανειστών που θα κυβερνήσει τη χώρα,προφανώς όπως κάποιοι Γέροντες αναφέρουν ,υπό Οικουμενική κυβέρνηση, λόγω των οικονομικών περιστάσεων που θα έχει περιέλθει η χώρα,μπορεί να μην χρειαστούν καν οι εκλογές.Η μετά-Μητσοτάκη εποχή θα είναι χωρίς μνημόνια και ο νοών νοείτο.
Με επιδίωξη να πείσει τους συνομιλητές του, σήμερα την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και αύριο τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, ικανή να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και τη δρομολόγηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, βρίσκεται στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο Μητσοτάκης, η Καγκελαρία και ο χρόνος των εκλογών
Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν θα πραγματοποιηθεί στην Καγκελαρία αλλά στα γραφεία του CDU, συνιστά εκ των πραγμάτων μία πρόβα τζενεράλε για τον κ. Μητσοτάκη και την ισχυρή πιθανότητα να επιστρέψει, μετά από λίγο χρόνο, στη γερμανική πρωτεύουσα ως Πρωθυπουργός. Τη βάσιμη αυτή παραδοχή μοιάζει να συμμερίζεται και η πλευρά των γερμανών χριστιανοδημοκρατών άλλως η, πάντοτε προσεκτική σε αυτά, Άγκελα Μέρκελ δεν θα έδινε τη συγκατάθεσή της για μία τέτοια συνάντηση.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πείσει τους συνομιλητές του για το σχέδιο αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας ενώ επί τάπητος θα τεθεί και το μεταναστευτικό, που μοιάζει να «καίει» τη γερμανική πολιτική σκηνή περισσότερο από το «ελληνικό πρόβλημα». Βασικό όπλο στην προσπάθεια αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα έχει όχι μόνον το δεδομένο μεταρρυθμιστικό του προφίλ αλλά και την πολύ σοβαρή προετοιμασία, καθώς είναι γνωστό ότι η γερμανίδα πολιτικός θέλει συγκεκριμένες και ει δυνατόν τεκμηριωμένες με δεδομένα και στοιχεία προτάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι τυχαία η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πάρει μαζί του το... οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή τον Χρ. Σταϊκούρα και τον Στ. Πέτσα, στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνον την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης αλλά και τον τρόπο σκέψης των πιστωτών της χώρας.

Το κεφάλαιο κάλπες

Ευθέως ή εμμέσως, στον κύκλο συζητήσεων του κ. Μητσοτάκη με τη γερμανική ηγεσία και τους βουλευτές του CDU, δεν αποκλείεται να τεθεί και ο χρόνος των εκλογών στην Ελλάδα. Κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι το Βερολίνο, ενόψει και των ομοσπονδιακών εκλογών του φθινοπώρου, δεν θα ήθελε πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν εξαιρετικά άκομψο μία ξένη κυβέρνηση να έπαιρνε θέση για το εάν πρέπει ή όχι να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Εξίσου άκομψο θα ήταν εξάλλου να ανοίξει σχετικό θέμα και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευρισκόμενος εκτός έδρας.

Πιθανολογείται συνεπώς ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επικεντρωθεί στο χρόνο των εκλογών αλλά, με την όλη επιχειρηματολογία του, θα καταδείξει γιατί, τελικά, μία πολιτική αλλαγή θα ωφελούσε αρχικώς την Ελλάδα και, τελικά, όλη την Ευρωζώνη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου