Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Άγιος Παΐσιος: 1821-2021 το άλμα της Ελλάδος στο κέντρο της Καθ” ημάς Ανατολής;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Σε μελέτη του ΣΕΒ : Οι Έλληνες έχουν σπίτι και αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν μετρητά. 
Λέτε για αυτό να προσκαλούμε την παγκόσμια τράπεζα γιατί στεγνώσαμε;
«WSJ: Ασυνήθιστο για ανεπτυγμένη χώρα το αίτημα της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως προσφέρει οικονομική βοήθεια μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες
Η Ελλάδα, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της, ζητεί δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, γράφει η Wall Street Journal.
Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστη εκ μέρους μίας αναπτυγμένης χώρας, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Λάθος καταλάβατε γιατί εμείς έχουμε Οράματα.
Το ένα ΟΡΑΜΑ μας βλέπει Δύση και ΕΕ μαζί και ξερό ψωμί
«Ένα ενδιαφέρον ερώτημα που έθεσε ο ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προκάλεσε εξίσου ενδιαφέρουσα απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΔ.
Ο καθηγητής Φέργκιουσον ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Γιατί επιμένετε να παραμένετε στην Ευρώπη, ενώ είναι τόσο επώδυνο;».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη, δεν υπάρχει εναλλακτική οδός» για να συμπληρώσει: «Και, εν τέλει, ανεξάρτητα από το νόμισμα, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική οικονομία με ανοιχτές αγορές και λειτουργικό δημόσιο τομέα».
«Χαρακτήρισε ορόσημο το 2021 γιατί «είναι η επέτειος της ελληνικής επανάστασης» και υπογράμμισε ότι θα ήθελε να δει την Ελλάδα «να πραγματοποιεί ένα άλμα στο κέντρο της Ευρώπης».

Και το άλλο ΟΡΑΜΑ μας βλέπει στην γεωπολιτική καρδιά της καθ ημάς Ανατολής δηλ. στον  ιστορικό-πολιτισμικό φυσικό μας χώρο , την Κωνσταντινούπολη που σημειολογικά είναι και το ενεργειακό σταυροδρόμι του πλανήτη.
Το πρώτο ΟΡΑΜΑ το φάγαμε στην μούρη παιδιόθεν και έκαψε τα όνειρα πολλών γενεών της μεταπολίτευσης , εκτός εξαιρέσεων που τους καλοβόλεψε.
Το δεύτερο ΟΡΑΜΑ είναι το θεραπευτικό  άγγιγμα του Ουρανού στην δύσμοιρη και αδικημένη από πολλούς Ελλάδα. ΚΑΙ φυσικά δεν είναι ΘΑ-ΘΑ πολιτικού λόγου αλλά ΕΥΧΗ και ΥΠΟΣΧΕΣΗ από αψευδή χείλη ΑΓΙΩΝ μας.
«Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι μιλούσε τότε πολύ για την Κωνσταντινούπολη , για την επιστροφή της στους Έλληνες . Θεωρούσε ότι αυτό δεν θα αργούσε να γίνει . Εγώ εντυπωσιάστηκα . Του λέω : ¨Γέροντα , πως μπορεί να γίνει αυτό ; Μου φαίνεται αδύνατο η Πόλη να ξαναγίνει ελληνική ¨ . Και απαντά ο Γέροντας : ¨Παιδιά , ο Θεός είναι παντοδύναμος , λιγάκι να γυρίσει την βίδα του μυαλού των ισχυρών της γης , λιγάκι , όχι πολύ, μια στροφή με το κατσαβίδι Του, όλα μπορούν να γίνουν . Δεν είναι τίποτα αδύνατο για τον Θεό ¨.Εννοούσε ότι την Πόλη θα την πάρουμε με τον πόλεμο . θα μας την δώσουν . θα μας την παραχωρήσουν.» ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΣ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 212
«Την δεύτερη φορά τον συνάντησα στο Μοναστήρι στη Σουρωτή , όπου πήγα να τον δω .
Συζητήσαμε για εθνικά θέματα.
Του είπα : ¨Πάτερ Παΐσιε , έχω την γνώμη ότι η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ότι απώλεσε : Βόρειο Ήπειρο , Μακεδονία των Σκοπίων , Ανατολική Ρωμυλία , Κωνσταντινούπολη , Μικρά Ασία ¨ .
Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι , μου λέει :
¨Έλα ,παιδί μου, να σε φιλήσω¨ .
Σκύβω , με φιλάει και τον φιλάω κι εγώ στο μάγουλο.
Μετά μου λέει : ¨Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη.
Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση Ελληνικό ρουθούνι !» ΜΑΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 287
«-Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό ; Οι Τούρκοι τι θα γίνουν ;
-Αυτοί θα καταστραφούν . Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος , το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος , στην οποία , για να συναντήσει κανείς άνθρωπο , θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!
«Γνωρίζω και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας , πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιο Όρος , πήρε την ευλογία του σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδο τους στην Κωνσταντινούπολη .» ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 286
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ στις μέρες μας  ότι  στραβό λέμε και ότι παράξενο  κάνουμε το ανέχεται και εμείς  συνεχίζουμε να αμαρτάνουμε καθ υπερβολή.
Τι έρχεται ;
«Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα: Ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο!
Την ανησυχία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.»
Έρχεται το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δια μέσου των ανθρώπων.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου