Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Γέροντα, τι θεμέλιο και αρχή να βάλω στην πνευματική ζωή; - Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Στο παρόν απόσπασμα ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναφέρει το ερώτημα που έθεσε στον Άγιο Παΐσιο, όταν επρόκειτο να πάει στη συνοδεία και στο πλευρό του αείμνηστου Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Το ερώτημα προς τον Άγιο ήταν να του δώσει κάποιες συμβουλές που θα τις είχε ως βάση και αρχή για να μπορέσει να προχωρήσει σωστά στην πνευματική ζωή.
Η απάντηση του τότε Γέροντα Παϊσίου ήταν ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να βάλει σαν θεμέλιο και βάση στην πνευματική ζωή τους καλούς λογισμούς, την αγωνιστικότητα με φιλότιμο και τέλος την συνεχή και αδιάλειπτη δοξολογία του Θεού για τις δωρεές Του.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης του τόμου με τίτλο: «Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας». Η βιβλιοπαρουσίαση έλαβε χώρα την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (όπισθεν Βήματος Απ. Παύλου) στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Τον τόμο επιμελήθηκε ο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Χρυσόστομος Παπαδάκης.

Πηγή Video: Πεμπτουσία.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου