Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

«Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα, και είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι…»



 EfraimFILOTHEOY 1


Βρώμικος πόλεμος των Οικουμενιστών φαίνεται να έχει υπογείως ξεσπάσει εναντίον
του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας ( άνω ), πίσω από την εκλογή του νέου
Μητροπολίτου στο Σικάγο;

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
( δημοσιεύται αμέσως μετά το παρακάτω άρθρο του π. Εφραίμ)




--Γέροντας Εφραίμ  τής Αριζόνας : «…Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου.
Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους…Η κοινωνία που ξέραμε, δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός…
Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.
Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε «χάρισμα».Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν.Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας…Μάλιστα, όσα πιο πολλά «αρπάζεις» τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία.
Αυτό το βλέπει ο Θεός.
Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους…
Να πεις και σε άλλους να προσέχουν.Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε
Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει;
Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς;
Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα.Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι…
Να προσέχετε…»
Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης
+++++++++++++

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

«Η ταχεία εξάπλωση και επιρροή των μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ έχει φτάσει σε μία κρίσιμη φάση. Προσεγγίζει το σημείο της μη αναστρεψιμότητας
«Ο επόμενος Μητροπολίτης πρέπει να είναι πρόθυμος και ικανός να αντιμετωπίσει την επιρροή των Μοναστηριών του Γέροντος Εφραίμ ..»
«Ο νέος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως του Σικάγου, ή θα ανοίξει τον δρόμο της χαλιναγώγησής τους ή θα επιτρέψει σε αυτά τα μοναστήρια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, καταστρέφοντας την πίστη μας και τις κοινότητές μας, και δημιουργώντας σοβαρές γεωπολιτικές και νομικές επιπτώσεις [Elaine Jaharis]

( σημ. Συντξ. Αυτά λένε κάποια δημοσιεύματα καί πράγματι φαίνεται ότι περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στο Σικάγο.
Ξαφνικά, Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος βρέθηκαν "στα μαχαίρια" με αφορμή την εκλογή ενός Μητροπολίτου. Οι πληροφορίες που δίνονται κάθε άλλο παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση, ίσα ίσα μας μπερδεύουν περισσότερο.
Μία όμως ανοιχτή επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, την Σύνοδο Επισκόπων και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Ιουνίου, ίσως και να σκιαγραφεί τους πραγματικούς λόγους αυτής της ωμής παρέμβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Διότι σε αυτήν την υπόθεση κάποια πράγματα δεν βγάζουν νόημα, όπως, το πού ακριβώς ωθείται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μία από τις "προοδευτικές" άλλωστε φωνές στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, ή, το πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέρριψε τον κατάλογο των υποψηφίων που ο ίδιος είχε εγκρίνει λίγους μήνες πριν...Γιατί άραγε;
Η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι ‘περικυκλωμένη’ ( βραχυγυκλωμένη; ) από το Τάγμα του Βαρθολομαίου, ή αλλιώς το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, και από διάφορους χρηματοδότες οι οποίοι φαίνεται να έχουν στενότερες σχέσεις με το Φανάρι παρά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Και όλοι αυτοί, Τάγμα και δωρητές, έχουν ένα κοινό πρόβλημα.
Το πρόβλημά τους είναι ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας. Δεν αντέχουν τις διδαχές του, την Ορθόδοξη Παράδοση, την βιωματική Ορθοδοξία.
Η πουδραρισμένη πνευματικότητά τους τα θεωρεί πρωτόγονα όλα αυτά. Δεν αντέχουν το γεγονός ότι ο Γέροντας Εφραίμ κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των Αμερικανών. Όποιος τον ακολουθεί είναι «φανατικός» σύμφωνα με αυτούς γιατί ο Γέροντας Εφραίμ «καταστρέφει την πίστη και την κοινωνία»!!!
( Σημ. σύντξ. Αν είναι δυνατόν ποτέ να τα λένε αυτά «χριστιανοί άνθρωποι», και μάλιστα «νομιζόμενοι Ορθόδοξοι )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου