Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Κάτι δεν πηγαίνει καλά – Θα αλλάξουμε την εθνική μας υπόσταση;» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ).

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθιμου
Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως τη Θεοτόκου στις 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.


Ο Παναγιώτατος, σε ένα προσεκτικά διατυπωμένο μήνυμα, όπου απέφυγε να αναφερθεί σε κόμματα και πρόσωπα, αναφέρθηκε σε γεγονότα που δείχνουν ότι στην πατρίδα μας επιχειρείται μια αλλαγή της υπόστασης και της εθνικής ταυτότητας.

Αρχικά ανέφερε: «Το καλύτερο φρόνημα που θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι είναι οι Ελληνες είναι η ομοψυχία. Υπάρχει ανησυχία στους Ελληνες. Κάτι δεν πηγαίνει καλά, επισημαίνουν οι πολλοί, εννοούν κάτι ουσιαστικότερο και αφορά τη δομή της χώρας. Σημειώνονται γεγονότα που πείθουν ότι επιχειρείται απόκλιση από αυτό που λέγεται εθνική πολιτική, με προκάλυμμα τη μάχη εναντίον του κατεστημένου και μάλιστα εναντίον και της Πίστης. Την Εκκλησία δεν την συγκροτούν μόνο ορισμένοι Ιερείς, αλλά όλοι όσοι πιστεύουν. Κυριαρχούσες τάσεις των σημερινών κυβερνώντων, αλλά και στο παρελθόν, είναι εξωχριστιανικές και αντιπαραδοσιακές».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε ορισμένα γεγονότα που στοιχειοθετούν όσα ανέφερε προηγουμένως: «Αποχριστιανισμός της παιδείας. Ο θεσμός της οικογένειας κλονίζεται. Το αρμόδιο υπουργείο. Αρπακτικές διαθέσεις κατά της περιουσίας της Εκκλησίας. Σύγχυση δημιουργείται στο χώρο της λογοτεχνίας υπέρ αθέων λογοτεχνών και άλλος άθεος ποιητής επιβάλλεται στην τηλεόραση. Μέγα σφάλμα ήταν ότι ταυτίστηκε η δημοτική γλώσσα με την αριστερή ιδεολογία. Πλείστοι όσων ασχολούνται με τις καλές τέχνες συμπίπτουν σε μια πολεμική κατά της Εκκλησίας».
Και έκλεισε το κήρυγμά του: «Το ερώτημα προς όλους τους πολιτικούς άραγε μπαίνουμε προς εθνική αλλοτρίωση; Θα αλλάξουμε την εθνική μας υπόσταση; Να κυβερνούν δημοκρατικά όπως κυβερνούν αλλά να σέβονται και να τιμούν όλα εκείνα που κράτησαν την πατρίδα και το έθνος σε δύσκολα χρόνια».
Δείτε αναλυτικά το κήρυγμα μετά το 1:55:00…




vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου