Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

H Κίνα προειδοποιεί τον Τραμπ : Θα είμαστε στο πλευρό της Β.Κορέας αν κτυπήσετε πρώτοι!

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει τη μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα.Όλο το Σάββατο, η Νότια Κορέα υποστήριξε μια πιθανή νέα δοκιμασία πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, καθώς ο προκλητικός βόρειος γείτονας εορτάζει την ιδρυτική επέτειό του,China Warns Trump: "We Will Back North Korea If The US Strikes First"

Καθ 'όλη την εβδομάδα, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν ότι ο Βορράς θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν άλλο διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλο, σε αντίθεση με τις κυρώσεις του ΟΗΕ και να προκαλέσει περαιτέρω ένταση με τις ΗΠΑ.
Τελικά, η 9η Σεπτεμβρίου πέρασε και η Βόρεια Κορέα δεν έκανε τίποτα, ίσως σηματοδοτώντας την προθυμία της για αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Ή ίσως όχι, και ο Κιμ Γιον Ουν απλώς θέλει να εκπλήξει τους αντιπάλους του με την ημερομηνία έναρξης του ICBM. Οι ειδικοί έχουν πει ότι το αδίστακτο, απομονωμένο καθεστώς βρίσκεται κοντά στον στόχο του, να αναπτύξει ένα ισχυρό πυρηνικό όπλο ικανό να φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που ορκίστηκε να αποτρέψει.
Τι συνέβη την Κυριακή; Σύμφωνα με το NBC, οι σύμβουλοι του Tραμπ για την εθνική ασφάλεια, του παρουσίασαν τις στρατιωτικές επιλογές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών κτυπημάτων και των πυρηνικών ικανοτήτων, για να ζητηθεί από την Αμερική να συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις της στην περιοχή.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι του Προέδρου διατύπωσαν την άποψη ότι, τα στρατιωτικά πλήγματα στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι του τομέα άμυνας, και η πιο εντυπωσιακή μεταξύ αυτών είναι ότι η Κίνα έχει πει στους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν πρώτοι τη Βόρεια Κορέα, θα είναι στο πλευρό της  Πιονγκγιάνγκ,δήλωσε ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στο NBC.

 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην κλιμακώσουν: Στις 11 Αυγούστου, το Πεκίνο, μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης, προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την Παρασκευή, ότι θα επέμβει (στρατιωτικά) στο όνομα της Βόρειας Κορέας αν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ξεκινήσουν ένα προληπτικό κτύπημα για την «ανατροπή του βορειοκορεατικού καθεστώτος», σύμφωνα με δήλωση στην κρατική εφημερίδα Global Times.
Ταυτόχρονα, το κινεζικό καθεστώς κατέστησε σαφές ότι το προτιμώμενο αποτέλεσμα θα ήταν η συνέχιση του status quo, προειδοποιώντας τον Kιμ Γιονγκ Ουν, ή ίσως τον Tραμπ, ότι «θα παραμείνει ουδέτερη αν η Βόρεια Κορέα θα χτυπήσει πρώτη».
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INFO WARS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου