Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Από τον Σολωμό Σολωμού που κατέβασε την τουρκική σημαία στο Ελληνόπουλο της Κρήτης που ανέβασε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και από εκεί βουρ για την ΠΟΛΗ.

Γράφει ο Δ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .
1996  ΚΥΠΡΟΣ: ο Σολωμός Σολωμού κατεβάζει την Τουρκική Σημαία. 
2017 ΚΡΗΤΗ : Ελληνόπουλο επικίνδυνα ανεβάζει την Ελληνική Σημαία. 
201?ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ :Έλληνες ΤΗΝ ανεβάζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ 
 

Όλο το παιχνίδι παίζεται γύρω από τον φόβο τους για τον ΤΙΜΙΟ και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας που έχει η Ελληνική Σημαία. 
Για ΑΥΤΗΝ οι Έλληνες σκιρτώσι και οι Τούρκοι θρηνούσι. 

1996  ΚΥΠΡΟΣ: Για τον λόγο αυτό ο Σολωμός Σολωμού όταν είδε την τουρκική σημαία στην κατεχόμενη Κύπρο πήδηξε ¨ως ΑΓΓΕΛΟΣ»  για να την κατεβάσει. 

« Στις 14 Αυγούστου 1996 έγινε η κηδεία του Τάσου Ισαάκ, που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Τουρκοκύπριους τρεις μέρες νωρίτερα στη νεκρή ζώνη κοντά στη Δερύνεια, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης Κυπρίων μοτοσυκλετιστών. 
Αμέσως μετά την κηδεία, αρκετοί από τους παριστάμενους συγκρότησαν διαδήλωση και ξαναμπήκαν στη νεκρή ζώνη από το ίδιο σημείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ισαάκ, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού, δεύτερος ξάδελφος του Ισαάκ. Ήταν πρόσφυγας από την Αμμόχωστο και ζούσε στο Παραλίμνι. 
Γύρω στις 2:20 μετά το μεσημέρι, ο Σολωμού ξεστράτισε από τους συγκεντρωμένους και κατευθύνθηκε σ’ ένα κοντινό τουρκικό φυλάκιο. Με ένα τσιγάρο στο στόμα και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων στρατιωτών, άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό της σημαίας, με πρόθεση να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Την ίδια ώρα ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί από την πλευρά των κατεχομένων και ο νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός. 
Είχε δεχτεί τρεις σφαίρες, μία στο στόμα, μία στο λαιμό και μία στο στομάχι, που αποδείχθηκαν θανατηφόρες. Ακολούθησαν κι άλλοι πυροβολισμοί, από τους οποίους τραυματίστηκαν ελαφρά 11 άτομα, ανάμεσά τους και δύο Κυανόκρανοι. Η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έγινε στις 16 Αυγούστου 1996, στο Παραλίμνι, παρουσία πλήθους κόσμου, που καταδίκασε την τουρκική βαρβαρότητα, όπως είχε πράξει τρεις ημέρες νωρίτερα με την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ.»  http://www.newsbomb.gr/ 
 
2017 ΚΡΗΤΗ Στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία – όπως προβλέπεται – εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές. 
Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία 
Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε…  
 Σύμφωνα με καταγγελίες, η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.  
Σε ερώτηση στον Περιφερειακό Διευθυντή 
Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν εχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. 
Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι «Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει.» Flashnews.gr 
« Το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, έχει λάβει διαστάσεις και επιτέλους αντέδρασε η κοινωνία αφού σήμερα οι μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και με ένα συμβολισμό στην πράξη τους, κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και «ύψωσαν» και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.  
Επίσης, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.  
Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, αντί να κάνουν κατάληψη στο Λύκειο, βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο πατριωτικό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου για την παντελώς άδικη απόφαση. 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής που προχώρησε σε αυτή την πράξη είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής.»  http://oimos-athina.blogspot.gr/ 
 
201?ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ :Έλληνες ΤΗΝ ανεβάζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ 
Σε αυτήν την στιγμή ο Νέο- Έλληνας ψάχνεται μέσα από την ιστορία του και ανοίγει τα σεντούκια με τις χάρτινες οικογενειακές φωτογραφίες να δει με ποιόν μοιάζει; 
Και αν είναι παιδί του Κολοκοτρώνη ή του Νενέκου; 
Αυτή η μεγάλη προδοσία είναι που θα οδηγήσει τον κατατρεγμένο Νέο- ΈΛΛΗΝΑ στην δεύτερη και τελική πνευματική έξοδο του Μεσολογγίου, αλλά τώρα τέτοια θα είναι η ορμή του που θα τον οδηγήσει μέσα από τον γεωπολιτικό σίφουνα των ημερών μας πολύ μακριά.
Ώστε αλώβητος να χορεύει καλαματιανό, ηπειρώτικο, κρητικό, ποντιακό, μακεδονικό και μπάλο σε σχηματισμούς τεράστιων ανθρώπινων κύκλων μπροστά στις υψηλές θύρες της ΤΡΟΦΟΥ και ΜΑΝΑΣ Εκκλησίας ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ στο μεγαλύτερο πανηγύρι Παλιγγενεσίας του ΕΘΝΟΥΣ και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας. 
 
Πάντα τα κλοπιμαία γυρίζουν πίσω στους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και τότε αυτοί χαίρονται γιατί θα τα αποδώσουν στα παιδιά τους και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η καλύτερη πνευματική κληρονομία προς αυτά. 
Τα αντι- πνευματικά σαπίσματα των ημερών μας δεν επιθυμούν ο Έλληνας να έχει γνήσια ιστορική κουλτούρα, πόσο μάλλον την κουλτούρα για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ, που έπαυσε πλέον να είναι ΘΡΥΛΟΣ και γίνεται πραγματικότητα μέσα στην καθημερινότητα μας. 
Με πίστη και Ελπίδα 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου