Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ένας Αρχιεπίσκοπος με μεγαλείο ψυχής #Μacedonia.


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεφάνθη ότι: «…υπενθυμίζει ότι η εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού, την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου Μακεδονία ή παράγωγό του, ως συστατικό ονόματος άλλου κράτους..». Ο εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου, Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, διευκρίνισε ότι: «η Ιερά Σύνοδος ήταν ξεκάθαρη στο ότι δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, όμως τόνισε ότι δεν συζήτησε καθόλου το θέμα των συλλαλητηρίων, δεν έδωσε καμμία εντολή προς τους Μητροπολίτες, καμμία γραμμή για το πώς θα ενεργήσουν, διότι σέβεται την ελεύθερη επιλογή τους και μπορούν να ενεργήσουν όπως οι ίδιοι κρίνουν».

Όσον δε αφορά τη δήλωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου (την οποία έκανε εξερχόμενος της Ι. Συνόδου), ο εκπρόσωπος τύπου της Συνόδου είπε ότι «δεν είναι θέση της Ιεράς Συνόδου, αλλά εξέφρασε την προσωπική άποψή του ο Μακαριώτατος».
Ο Μακαριώτατος είπε: «Δεν συμφωνούμε με την χρήση του όρου Μακεδονία, αλλά η εκκλησία τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων, γιατί η εκκλησία πορεύεται με αγάπη».
Πέραν του ότι δικαίωμα του καθενός είναι να διατηρεί το δικαίωμα προσωπικής απόψεως, η εκκλησία είναι σαφές ότι εκφράζεται Συνοδικά και δεν εξέφρασε καμμία άποψη περί των συλλαλητηρίων. Με τη δήλωση όμως του Προέδρου της Ι. Συνόδου, γεννώνται κάποια εύλογα ερωτήματα. Είπε: «η εκκλησία τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων, γιατί η εκκλησία πορεύεται με αγάπη». Δηλαδή τι εννοεί; ότι η εγκύκλιος που η εκκλησία εξέδωσε το 1992 και η διοργάνωση του ιστορικού συλλαλητηρίου με ομιλητή τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ήταν μία ενέργεια της εκκλησίας εκτός του πνεύματος της αγάπης; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να γνωρίζουμε τελικά, αυτό το πνεύμα της αγάπης πότε ενεργούσε; Τότε ή τώρα;
«Η εκκλησία τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων». Τίθεται το εύλογο ερώτημα: Μόνο για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ή για παντός είδους συλλαλητήρια; Λ.χ. το συλλαλητήριο επί Τρίτση για την εκκλησιαστική περιουσία, ήταν μέσα στο πνεύμα αγάπης; Εάν τεθεί πάλι θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας ή διακοπής μισθοδοσίας κληρικών, θα επιτραπεί τότε το συλλαλητήριο; Θα είναι μέσα στο πνεύμα αγάπης; Εάν λ.χ. αύριο η Τουρκία προβεί σε κήρυξη πολέμου (ο μη γένοιτο), η εκκλησία θα ευλογήσει    -όπως έκανε ως τώρα- τα όπλα και τον αμυντικό πόλεμο, ή λόγω αγάπης θα εκδώσει δελτίο τύπου ότι δεν συμφωνεί, και θα είναι κατά των όπλων και της έμπρακτης αντίστασης κατά των εισβολέων;
Τελικά φθάσαμε σε αυτή την εποχή όπου πάνε κάποιοι να βιάσουν τη σύζυγό μας «Μακεδονία» και η αγάπη μας επιβάλλει έκδοση δελτίου τύπου ότι δεν συμφωνούμε, και απαγορεύει την έμπρακτη αντίδραση, αντίσταση και προστασία της γυναίκας μας;
Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν «έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα του κλήρου…» την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τώρα μαρτυρεί μόνο με λόγο; ούτε καν βγαίνοντας στον δρόμο; (δεν συζητάμε για αίμα).
Το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονία», έχει τόσες παραμέτρους, που ο νους δεν μπορεί να διανοηθεί· παίζονται τόσα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που δεν τα διανοείσθε, και δυστυχώς θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα, που είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα μετανοήσουν για τη στάση τους, όταν όμως θα είναι αργά. Η Μακεδονία στην Ελλάδα μας δεν είναι κράτος, είναι μια περιφέρεια. Πλέον κατανοεί κανείς τι σημαίνει δημιουργία κράτους με το όνομα «Μακεδονία», το οποίο μάλιστα πλήθος κρατών έσπευσαν να το αναγνωρίσουν ως δήθεν «Μακεδονία», πριν καν συσταθεί; Και που παγκοσμίως θα προβάλλεται ως η Μακεδονία.
Ένα εύλογο ερώτημα επίσης είναι πώς είναι μπλοκαρισμένες όλες οι αρχές, πού είναι οι δήμαρχοι της Μακεδονίας; Πού είναι η Περιφέρεια Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας; Πού είναι οι Μητροπολίτες Μακεδονίας; Πού είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, οι καθηγητές των παιδιών μας; Πού είναι οι αρχαιολόγοι που ζουν από την σκαπάνη που φέρνει στο φως τους τάφους των βασιλέων των Μακεδόνων, των στρατηγών των Μακεδόνων; Πού είναι οι Ιερές Μονές της Μακεδονίας; Πού είναι οι δεκάδες Μακεδόνες βουλευτές; Πού είναι; Πού είναι; Όλοι αυτοί έχουν εμπιστοσύνη στην διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα;
Το θέμα της ονομασίας είναι κατ’εξοχήν θέμα Δικαιοσύνης και Αληθείας, και δευτερευόντως εθνικό, πολιτικό, εκκλησιαστικό. Και όταν τίθεται θέμα Αληθείας και Δικαιοσύνης, πρέπει όλοι να αντιδράμε, όλοι να συμμετέχουμε (δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι), εκτός αυτών που εξυπηρετούν σκοπιμότητες και δεν τους ενδιαφέρει η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη. Οι πολιτικοί λένε ότι αδιαμφισβήτητα η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό, κύριοι, δεν το αμφισβητεί κανείς. Εκείνο που πλέον αμφισβητείται, είναι το αν εσείς είστε Έλληνες, διότι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι είσθε ικανοί να πουλήσετε όχι την ψυχή σας, αλλά και την ίδια την Ελληνίδα μάνα σας, αν δεν το έχετε ήδη υπογράψει και αυτό.
—————————-

ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ


Στο κρατίδιο των Σκοπίων, οι μεν πολιτικοί του με τη βοήθεια των εχόντων γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, επί χρόνια προπαγανδίζουν ότι δήθεν είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου· μορφοποιούν την πόλη των Σκοπίων, κοσμώντας την με αγάλματα κ.λ.π. Έδωσαν στο διεθνές αεροδρόμιό τους την ονομασία «Μακεδονία». Η προπαγάνδα όμως επέβαλε να δημιουργηθεί και η αυτοαποκαλούμενη «ορθόδοξη εκκλησία της Μακεδονίας». Εδώ όμως υπήρξε ένας Αρχιεπίσκοπος Μεγαλείο, που αγαπούσε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων, κ.κ. Ιωάννης. Από το 2005 ύψωσε το ανάστημά του και προς τους πολιτικούς των Σκοπίων και είπε: «ουκ έξεστιν»· τους είπε: «εμείς (ενν. οι Σκοπιανοί) δεν έχουμε καμμία σχέση ή συγγένεια με τους Μακεδόνες. Οι Μακεδόνες και ο Μ. Αλέξανδρος υπήρχαν στην Μακεδονία από το 300 π.Χ. Εμείς είμεθα Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Πώς λοιπόν, λέτε ότι είμεθα απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου; Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
Αμέσως η ομολογία του αυτή χαρακτηρίστηκε από το πολιτικό σύστημα ως εθνική προδοσία, και άρχισε η δίωξή του από το πολιτικό σύστημα, και του ιδίου και των ιερέων και κληρικών συνεργατών του. Ως προς δε την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας» που δημιούργησαν, ομολόγησε λέγοντας: «Ποτέ στην περιοχή της Fyrom δεν υπήρξε εκκλησία με τίτλο Μακεδονία, αντιθέτως επί 11 αιώνες υπήρχε η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, είναι εφεύρημα των τελευταίων ετών». Χαρακτήρισε αυτή την εκκλησία σχισματική και δεν είχε καμμία σχέση μαζί τους. Αυτή η αγάπη του για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, τον έκανε να βιώσει μαρτύρια, αρνούμενος να αναγνωρίσει “Δημοκρατία Μακεδονίας” και “Ορθόδοξη Εκκλησία Μακεδονίας”, αντιμετώπισε διώξεις και φυλακίσεις από την σκοπιανή κυβέρνηση, έστησαν μια απίστευτη πλεκτάνη, προκειμένου να τον καθαιρέσουν και από αρχιεπίσκοπο.
Με συκοφαντίες, ψευδομάρτυρες, κατηγόρησαν τον ίδιο και πλήθος κληρικών συνεργατών του, για δήθεν μη χρηστή οικονομική διοίκηση. Έτσι κατάφεραν α) να κλείσουν τον ίδιο στην απαίσια φυλακή Ιντριζόβο επί τρία χρόνια, σε ένα κελί μαζί με άλλους 33 φυλακισμένους, με ένα κοινό wc, χωρίς περίθαλψη, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε… και παρέμενε στη φυλακή μέχρι το 2014. β) Ο Γκρουέφσκι και ο σχισματικός πλέον Στέφανος των Σκοπίων, έπαψαν να τον αναγνωρίζουν ως Αρχιεπίσκοπο, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να τον εξοντώσουν, επειδή ήταν εμπόδιο στην προπαγάνδα τους. Και γ) με αφορμή την ποινική του καταδίκη, μπόρεσαν και μεταβίβασαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, την ψευτο-εκκλησία, την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία Ορθόδοξη της Μακεδονίας». Απεφυλακίσθη το 2014, είναι σήμερα υπό διωγμό και έχει καθαιρεθεί από το σκοπιανό καθεστώς. Αυτός ο Αρχιεπίσκοπος εμφορούμενος υπό πνεύματος Αληθείας και Δικαιοσύνης, αγωνιζόμενος υπέρ αυτών, και την αρχιεπισκοπική του θέση θυσίασε, αλλά και την ελευθερία του θυσίασε και έμεινε για χρόνια στη φυλακή. Εμείς λόγω «αγάπης» δεν πάμε όχι φυλακή, αλλά ούτε στον δρόμο να διαμαρτυρηθούμε!!!
——————–

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ή ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ είπαν: «την εξωτερική πολιτική την διαχειρίζεται η κυβέρνηση, και όχι η εκκλησία» και «δεν πρέπει να μιλά η εκκλησία».
Κύριοι, η εξουσία σάς έκανε να υψηλοφρονήσετε και να υπερφρονήσετε, αν όχι να παραφρονήσετε. Θεμέλιο του πολιτεύματος, κύριοι, δεν είναι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εκκλησία, αλλά η λαϊκή κυριαρχία (άρθρ.1, παρ.2 Συντάγματος). Η εξουσία δεν πηγάζει ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την εκκλησία· «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους» (άρθρ.1, παρ.3), (όσοι αγωνίζονται υπέρ του έθνους, για εσάς φυσικά είναι εθνικιστές, φασίστες και ό,τι άλλο διεστραμμένο κατεβάζει το μπερδεμένο σας κεφάλι).
Η Δημοκρατία λοιπόν, επιβάλλει προεκλογικά να εκθέσετε στον κυρίαρχο Λαό το πρόγραμμά σας και να σας εξουσιοδοτήσει, για να το υλοποιήσετε. Στα προεκλογικά προγράμματά σας όμως εσείς
α) είπατε όσα ψέματα μπορούσατε να πείτε για να εξαπατήσετε τον Λαό και εξ όσων του εκθέσατε ως πρόγραμμα, όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα, αλλά κάνατε ακριβώς τα αντίθετα, εξοντώνοντάς τον.
β) Το θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ είναι ένα πολυχρόνιο πρόβλημα, δεν το εκθέσατε προεκλογικά στον Λαό, ώστε να σας εξουσιοδοτήσει να το εκχωρήσετε ή να μην το εκχωρήσετε, και έτσι ως μείζον εθνικό θέμα ο ελληνικός λαός δεν σας εξουσιοδότησε να το ξεπουλήσετε και να το εκχωρήσετε. Και προβλέπεται γι’αυτό το σπουδαίο εθνικό θέμα δημοψήφισμα , για να σας υποδείξει ο Κυρίαρχος Λαός (ο οποίος Συνταγματικώς είναι η μόνη υπέρτατη εξουσία), πώς πρέπει να το διαχειριστείτε. Ούτε είναι λοιπόν αρμοδιότητα της κυβέρνησης, ούτε της εκκλησίας. Είναι αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα -Συνταγματικώς κατοχυρωμένη- του ελληνικού Λαού, για τον οποίο ασκείτε κάθε εξουσία.
γ) Από τις τελευταίες εκλογές απείχε το 53% του ελληνικού Λαού, μαζί με τα λευκά… Επί του 47% ως συνόλου πλέον, η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει περί το 20%. Η κυβέρνησή σας, λοιπόν, επί του 100% του πληθυσμού του ελληνικού Λαού, αντιπροσωπεύει το 20%. Αν αφαιρέσεις και το 4% των ΑΝΕΛ που δεν συμφωνεί, πείτε μας με ποια λογική εσείς έχετε εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύεστε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Ακόμα και όλα τα κόμματα να συμφωνήσετε, και πάλι το 47% πρέπει να σεβασθείτε ότι είσθε η μειοψηφία του ελληνικού Λαού, και πρέπει να σεβαστείτε την Δημοκρατία.
ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ, ΔΕΣΠΟΤΗΣ, «ΓΥΦΤΟΣ» ΕΛΛΗΝΑΣ
Αυτό το ότι όσοι αντιδρούμε για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας συν την εκκλησία, και επειδή μιλάμε υπέρ του έθνους, είμαστε τάχα «Χρυσαυγίτες», είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ό,τι σας κατέβει. Εμείς απλά διαπιστώνουμε ότι «έχετε τρικυμία εν κρανίω» και την φασιστική σας νοοτροπία, θέλετε να τη μεταφέρετε συκοφαντώντας εμάς, σύμφωνα με το: «Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα». Τα έχετε βρει σκούρα με αυτούς που σας πιέζουν στο παρασκήνιο, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις πιέσεις (ισχύει το ειπωθέν «στα τέσσερα»), και την ενέργειά σας αυτή την προδοτική, θέλετε να την παρουσιάσετε ως «λύση» ενός προβλήματος και τον αγαπώντα την πατρίδα του και το έθνος του Λαό, θέλετε να τον παρουσιάσετε ως δήθεν φασίστα και εθνικιστή, που δεν πρέπει να μιλά για το έθνος. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σοφή λαϊκή παροιμία: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».
Κύριοι, δεν υπάρχουν ρόλοι διακριτοί ως προς το πλήρωμα και τα μέλη της εκκλησίας. Ζούμε ακόμη σε ευνομούμενη και Συντεταγμένη πολιτεία και όλα ρυθμίζονται από αυτό το Σύνταγμα και όχι από τους δικούς σας διακαείς φασιστικούς πόθους. Και το Σύνταγμα δεν ξεχωρίζει ούτε διαχωρίζει όπως εσείς, παπάδες, δεσποτάδες, βουλευτές, γύφτους, υπουργούς κ.λ.π., αλλά βλέπει μόνο Έλληνες. Και γι’αυτό ορίζει: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις» (άρθρο 4, παρ.1,2 Συντάγματος), και «καθένας (παπάς, Δεσπότης, «γύφτος»,…), έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του, και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας, φυλής, γλώσσας, και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων». (άρθρ.5, παρ.1,2,3 Συντάγματος). Άλλο Σύνταγμα έχετε εσείς; Ή το έχετε καταργήσει με κομψότερο τρόπο από τον Παπαδόπουλο; Τα μέλη του πληρώματος της εκκλησίας δεν είναι Έλληνες; Δεν ζουν στην ελληνική επικράτεια; Ποιοι είστε εσείς  που ορίζετε ποιος πρέπει να μιλά, πώς, πότε και γιατί;
Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: «Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός» (άρθρ.13 παρ.1). Και τέλος «Καθένας (Δεσπότης, παπάς, «γύφτος»), μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του τύπου τους στοχασμούς του…» (άρθρ.14, παρ.1). Παπάδες, Δεσποτάδες, «γύφτοι», δεξιοί, αριστεροί, γενικά «οι Έλληνες» , έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα… (σε συλλαλητήρια)» (άρθ.11, παρ.1). Τι ηλιθιότητες είναι αυτές που εισάγετε στην ελληνική κοινωνία, με τη βοήθεια των ΜΜΕ; Τι επιχειρείτε να πείσετε; Ότι οι Έλληνες δεν έχουμε δικαιώματα, αλλά μόνο υποχρεώσεις; Δηλ. να πληρώνουμε με το αίμα μας όσα κλέβετε εσείς και πλουτίζετε;
————————–

ΔΕΙΞΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ «ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ»

Ο κ. Μητσοτάκης εχθές ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δείξει εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. όσον αφορά το θέμα της ονομασίας «Μακεδονία», όπως έδειξε και στον πρώην Πρόεδρό της, κ. Καραμανλή, που άφησε παρακαταθήκη τη συμφωνία του «Βουκουρεστίου», όπως άφησε παρακαταθήκη και την οικονομία το 2010 ο κ. Καραμανλής και «μας έχει πάρει ο διάβολος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου