Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας κρούει τον κώδωνα για την ''Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης''.

sinodos boulgaria
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Να μην επικυρώσει την λεγόμενη "Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης" καλεί την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας, η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

"Η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης εγείρει ανησυχίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού, διότι εμπεριέχει μία νέα κατανόηση του ανθρώπου, ενός ανθρώπου χωρίς Θεό, ο οποίος ακολουθεί τις επιθυμίες και τα πάθη του, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί ο ίδιος να ορίζει ακόμη και το φύλο" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Βουλγαρίας.
Επίσης προσθέτει: "Η κατανόηση αυτή ανοίγει τις πόρτες στην ηθική αποσύνθεση, που αναπόφευκτα οδηγεί στην ψυχοφυσική καταστροφή του ανθρώπου, και στον λεγόμενο δεύτερο θάνατο οποίος είναι ο πνευματικός. Είναι διαμετρικά αντίθετο προς την πίστη μας, στο κέντρο της οποίας είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο οποίος μας διδάσκει ότι η έννοια της ζωής του ανθρώπου είναι ο Χριστός και η σωτηρία, μέσα από την αγάπη του Θεού και του συνάνθρωπου. Έτσι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος του Χριστού, που να μην εγκρίνει την καταπολέμηση της βίας σε όλα τα επίπεδα, ακόμη περισσότερο ενάντια στη βία κατά των γυναικών."
"Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πηγαίνει πέρα από τη νομική ρύθμιση αυτού του ζητήματος, καθώς οδηγεί σε μία αλλαγή στην κοσμοθεωρία μας. Κατοχυρώνεται από ιδέες σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά τη θρησκεία, τις παραδόσεις, τα έθιμα, την εκπαίδευση κτλ, και έρχεται σε αντίθεση με τις αντιλήψεις του λαού της πίστεως, της εθνικότητάς, της ηθικής, της τιμής, της αξιοπρέπειας, της εκπαίδευσης, και της οικογένειας" υπογραμμίσει το Πατριάρχειο Βουλγαρίας.
Επίσης ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι "Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχει επίσης μία πνευματική διάσταση, είναι ένα εργαλείο που ενσταλάζει ένα σύστημα αξιών το οποίο είναι ξένο προς εμάς, προκειμένου να επιτρέψουμε στην κοινωνία να κυβερνάται από ένα νέο μοντέλο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα ενός μικρού μέρους."
"Στο επίσημο κείμενο της Σύμβασης η οποία είναι στα Αγγλικά, οπουδήποτε χρησιμοποιείται ο όρος "φύλο" στο κείμενο, η έννοια του "φύλου" διαφοροποιείται κατηγορηματικά από την έννοια του "φύλου", είναι μία νέα διαφορετική έννοια άγνωστη προς την έννομη τάξη και ανύπαρκτη στο λεξιλόγιο μας. Ως εκ τούτου η μετάφραση δεν θα αλλάξει το νόημα και το πνεύμα της σύμβασης, η οποία με τη χρήση του όρου "φύλο" και τα παράγωγά της επιδιώκει σκοπούς διαφορετικούς από αυτό που διακηρύττει, δηλαδή την προστασία των γυναικών από την βίας" - συμπληρώνει η Εκκλησία της Βουλγαρίας.
Σε άλλο σημείο η Εκκλησία της Βουλγαρίας ανάφέρει ότι "οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται για να αρνείται ο άνθρωπος ότι υπάρχει ως αρσενικό ή θηλυκό, και αυτό επιβεβαιώνεται από μια νέα τεχνητή γλώσσα που βρίσκουμε μέσα στη σύμβαση! Μια νέα γλώσσα ξένη και άγνωστη για τον πολιτισμό μας, την παράδοση και την ορθόδοξη πίστη".
"Η οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας και η διατήρηση της αγάπης μεταξύ των συζύγων, χωρίς αυτά θα αποσυντεθεί η κοινωνία και θα στερηθεί της αγάπης, της φροντίδας, και της ανατροφής. Όμως οι συνέπειες της άρνησης των βιβλικών αληθειών θα είναι τραγικές, αφού το βλέπουμε σε πολλές κοινωνίες όπου όρος "φύλο" έχει επικρατήσει" αναφέρει η Εκκλησία της Βουλγαρίας.
Κλείνοντας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να μην επικυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία εισάγει νέες έννοιες πού έρχονται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Πίστη, τις εθνικές παραδόσεις και το σύνταγμα.
Επίσης καλεί τον βουλγαρικό λαό να υποστηρίξει την απόφασή της, έχοντας ιερό χρέος για τον θεσμό της Χριστιανικής οικογένειας και της ελευθερία του ανθρώπου.
Να αναφερθεί ότι την "Σύμβαση" έχουν υπογράψει όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου