Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Μερικοί Έλληνες στρέφονται στις Προφητείες του Γέροντα Παϊσίου για τη σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας.

Η ένταση που δημιουργήθηκε μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού αεριωθούμενου από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα οδήγησε αρκετούς Έλληνες να αναφερθούν στις προφητείες του γέροντα Παϊσίου για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Ο ασκητής μοναχός Παΐσιος, ο οποίος έγινε Άγιος  Παΐσιος από την Ιερά Σύνοδο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τον Ιανουάριο, ήταν γνωστός για τις προφητείες και τις προβλέψεις του.
Μία από αυτές είναι ότι η Κωνσταντινούπολη θα γίνει ξανά πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, ο Παΐσιος έγραψε: "Θα ξεκινήσουν γεγγονότα που θα κορυφωθούν με την παραλαβή της Κωνσταντινούπολης. Η Κωνσταντινούπολη θα μας δοθεί. Θα υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή οι Τούρκοι θα πιστέψουν ότι κερδίζουν, αλλά αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα κερδίσουν και θα αναλάβουν την Κωνσταντινούπολη. Μετά από αυτό θα είναι δική μας. Θα αναγκαστούν να μας την δώσουν. "
Το κείμενο αναφέρει περαιτέρω, "Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα εξαλειφθούν επειδή είναι ένα έθνος που χτίστηκε χωρίς την ευλογία του Θεού. Το ένα τρίτο των Τούρκων θα επιστρέψει από όπου προέρχονται, στα βάθη της Τουρκίας. Ένα τρίτο θα σωθεί επειδή θα γίνουν Χριστιανοί και το άλλο τρίτο θα σκοτωθεί σε αυτόν τον πόλεμο. "Αυτό βασίζεται στην προφητεία του Αγίου Κοσμά.
Ο Άγιος Παϊσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994. Ένα από τα πράγματα που έγραψε ήταν: «Δεν ήθελα τίποτα άλλο από τον Θεό να με κρατήσει ζωντανό για μερικά ακόμη χρόνια, ώστε να μπορώ να δω τη χώρα μου να επεκταθεί. Και θα επεκταθεί ... "
"Η Τουρκία θα τεμαχιστεί. Αυτό θα είναι προς όφελός μας σαν έθνος. Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι σκλαβωμένες μας πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα απελευθερωθεί, θα γίνει και πάλι Ελληνική. Η Αγία Σοφία θα ανοίξει και πάλι ", αναφέρει το κείμενο."Η Τουρκία θα τεμαχιστεί σε 3 ή 4 μέρη. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Θα πάρουμε τα εδάφη που μας ανήκουν, οι Αρμένιοι θα πάρουν τα δικά τους όπως και οι Κούρδοι. Το κουρδικό ζήτημα είναι σε εξέλιξη ", συνεχίζει το κείμενο.
Ο Παΐσιος έγραψε περαιτέρω: «Όσο υπάρχει πίστη και ελπίδα στο Θεό, πολλοί άνθρωποι θα χαρούν. Όλα αυτά θα συμβούν αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα."
Ο Άγιος Παΐσιος ο Αθωνίτης γεννήθηκε με το όνομα Αρσένιος Εζνεπίδης τον Ιούλιο του 1924, στην Φάρασσα Καππαδοκίας.Ο πατέρας του λεγόταν Πρόδρομος και η μητέρα του Ευλαμπία. Είχε οκτώ αδέλφια.  Βαφτίστηκε από τον ενοριανό ιερέα Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο. Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το όνομά του "για να αφήσει έναν μοναχό στη θέση του", όπως είπε.
Πέντε εβδομάδες μετά το βάπτισμα , στις 14 Σεπτεμβρίου 1924, η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με άλλους πρόσφυγες, έφτασαν στον Πειραιά και στη συνέχεια πήγαν στην Κέρκυρα, όπου έμειναν για δεκαοκτώ μήνες. Στη συνέχεια η οικογένεια μετακόμισε στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια στην Κόνιτσα όπου ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το δίπλωμά του με «άριστη συμπεριφορά». Από τότε που ήταν παιδί, γράφει τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου. Είχε μια τάση προς τον μοναχισμό και ήθελε να γίνει μοναχός.
Ο Αρσένιος πήγε στο Άγιο Όρος για να γίνει μοναχός το 1949, αμέσως μετά την απαλλαγή του από το στρατό. Έμεινε για μια νύχτα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στις Καρυές και ύστερα πήγε  στο σκήνωμα του Αγίου Παντελεήμονα, στο κελί της Παναγίας, όπου συναντήθηκε με τον πατέρα Κύριλλο, ηγούμενος του μοναστηριού, και τον ακολούθησε πιστά. Μετά το πέρασμα του χρόνου σε διάφορες καταδύσεις του Αγίου Όρους και του Σινά, μετακόμισε στο μοναστήρι του Κουτλουμούσιου μέχρι να αρρωστήσει σοβαρά και να πεθάνει το καλοκαίρι του 1994.
Τότε θάφτηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή της Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο από τις 11 Ιουλίου έως τις 12 Ιουλίου, την επέτειο του θανάτου του, υπάρχει μια επαγρύπνηση στο Sanctuary Retreat, με χιλιάδες πιστούς να παρευρίσκονται.
Ο γέροντας Παϊσιος έγραψε τέσσερα βιβλία, που εκδόθηκαν από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου: Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1991), Ο γέροντας Χατζής-Γεωργής ο Αθωνίτης, 1809-1886 (1986), Αθώοι Πατέρες και Αθωνίτικα Θέματα (1993) ).
Ο γέροντας Πα'ί'σιος έγινε γνωστός για μια σειρά από αμφιλεγόμενες πολιτικές δηλώσεις και προφητείες. Αυτές περιλαμβάνουν την πρόβλεψη ότι ένας πόλεμος με την Τουρκία θα οδηγήσει σε αποκατάσταση μιας Μεγάλης Ελλάδας που περιλαμβάνει την Αλβανία, τη Μακεδονία και το Βυζάντιο (Κωνσταντινούπολη) και τη μαζική μετατροπή των Τούρκων από το Ισλάμ στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Πολλοί Έλληνες συγκρίνουν τον Παΐσιο με τον Νοστράδαμο.
greece.greekreporter.com
http://orthochristian.com/88169.html
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ  GREECE.GREEK REPORTER KAI ORTHOCHRISTIAN : Corfiatiko.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου