Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Ο Αλέξης είναι άθεος».


Με αφορμή αναφορά του υπευθύνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος η ΝΔ σε ανακοίνωσή της λέει πως είναι δικαίωμά του αλλά καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του καθώς ''ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας''.
''Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του. Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του'' αναφέρει η ΝΔ.




Υπενθυμίζουν επίσης ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως παρουσίασε ο κ. Τ. Κουράκης
  «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ .         http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5286
                         tsip
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την παραδοχή του εκπροσώπου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει άθεος.
"Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική" δήλωσε στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
"Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις" συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος
Η δήλωση του κ. Αμανατίδη (σ.σ. του υπεύθυνου θρησκευτικών του ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε με τη σειρά του στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος "ικανοποιεί μερίδα των αθέων και λυπεί και ανησυχεί πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους".
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στη Romfea.gr ανέφερε πως ''κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας".
Στην ερώτηση αν ο κάποιος που δηλώνει άθεος μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε: "Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος Πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός".
http://www.romfea.gr/epikairotita/21822-romfea-gr-tsipras  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου